Na een overlijden

“Een afscheid zoals het mag zijn”

Wat te doen bij overlijden?

Neem vooral de tijd die nodig is

Na een overlijden, hoeft u niet snel te handelen. Dit mag wel, maar neemt u vooral de tijd die nodig is. Wanneer u zover bent, dient u de huisarts of dienstdoende (huis)arts te bellen, die het overlijden officieel gaat vaststellen. Indien het overlijden in een verzorgings- of verpleeghuis plaatsvindt, dan zullen de medewerkers van de betreffende afdeling de arts op de hoogte gaan stellen.

De arts zal aan u de zogenaamde A- en B- verklaring afgeven. Deze papieren zijn nodig om de aangifte van overlijden bij de gemeente te verzorgen. Wij kunnen dit voor u doen.

Dag en nacht bereikbaar

Wanneer de arts is geweest, kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 06-58910033. We streven ernaar om u dan direct persoonlijk te woord te staan. Soms heeft u contact met een assistente of collega, ook zij helpen u dan graag. We spreken met u af, hoe laat we naar u toe komen. Samen overleggen we wat de wensen zijn voor de verzorging en opbaring van uw dierbare. Wij werken met een professioneel zorgteam wat dag en nacht voor u klaar staat. Daarnaast luisteren we naar uw wensen en bespreken we in alle rust het afscheid.

Uitvaartverzekering, wilsbeschikking of wensengesprek?

Indien de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten, ook dan kunnen wij de uitvaart voor u verzorgen. Wij helpen u bij het innen van de verzekeringspenningen. Had de overledene een wilsbeschikking?

Dan is het fijn als u deze kunt vinden en alvast kunt klaarleggen, zodat we de wensen rondom het afscheid kunnen gaan verzorgen. Wanneer er bij leven een wensengesprek met ons is geweest, dan hebben wij een kopie daarvan in ons bezit en zullen wij een verslag hiervan meebrengen. Aan de hand hiervan nemen we de wensen nog eens rustig met u door. Wij kunnen altijd, ongeacht of u verzekerd bent of waar u verzekerd bent, de uitvaart voor u verzorgen.

Meer informatie of gewoon vrijblijvend een afspraak maken?