Carla

“Een afscheid zoals het mag zijn”

Carla

Ik ben Carla Saris, geboren en opgegroeid op een boerderij, gelegen op Landgoed Beukenhorst in Vught. In 1990 ben ik getrouwd met Toin Saris en neergestreken in het mooie Liempde. Daar wonen we sinds jaar en dag met onze 4 kinderen, Karin, Annet, Martijn en Susan.

Vanaf het begin van mijn arbeidzame leven tot eigenlijk op de dag van vandaag heb ik me vaak bezig gehouden met het regelen, organiseren en verzorgen van allerlei zaken zowel op zakelijk gebied als zeker ook in de privésfeer. Als secretaresse bij Lentjes & Drossaerts en later als verkoopcoördinator bij Van Lanschot Chabot, hield ik me bezig met het ondersteunen van de accountmanagers en het verzorgen van portefeuille-analyse voor potentiële relaties. Een fijne baan waar ik me altijd met veel plezier voor heb ingezet.

Naast het moederschap heb ik me nuttig gemaakt in het vrijwilligerswerk. Van secretaris in buurt-,en sportvereniging, kerkbestuur, tot klassenmoeder en voorzitter van de oudervereniging op de basisschool van onze kinderen. Een inspirerende rol met een diversiteit aan zaken en daarnaast een schat aan nieuwe ontmoetingen. Het heeft me veel gebracht, een mooi netwerk, contacten met mensen, het samenwerken met elkaar om het gevraagde voor elkaar te krijgen. Het verbinden van mensen, de empathie en gevoelens die mensen onderling voor elkaar voelen. Het luisteren naar elkaars verhalen, waardoor mensen zich gehoord voelen en mogen zijn wie ze zijn.

De stap naar de opleiding tot Uitvaartverzorger was op het eerste gezicht een niet voor de hand liggende carrièreswitch. Het overlijden van mijn moeder is bij nader inzien wel de trigger geweest om in dit mooie, bijzondere en vooral dankbare vak te gaan werken. Na het behalen van mijn diploma, bij Docendo, de vele stages en de meeloopdagen, ben ik als eerste gestart met het openen van mijn uitvaartcentrum Hét Groethuis, gelegen naast parochiekerk Sint-Jans Onthoofding te Liempde. Ik vond het belangrijk dat nabestaanden op een warme intieme manier en in alle rust, afscheid kunnen nemen van hun geliefde. Hét Groethuis beschikt over een tweetal 24-uurs opbaarkamers, families krijgen een sleutel die toegang biedt tot de afscheidsruimte. Afscheid nemen op ieder en elk gewenst moment van de dag is een belangrijk gegeven wat families helpt bij het rouwproces.

De vervolgstap naar zelfstandige Uitvaartverzorger, kwam vrij snel daarna. Mijn kantoor is heerlijk aan huis, waardoor ik fijn families kan ontvangen, mochten zij daar de voorkeur aangeven. Het voelt als een warme deken, om families te ondersteunen, te begeleiden en te ontzorgen in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart. Wat je nu ook vaak ziet is, dat mensen het fijn vinden om vooraf een wensengesprek met elkaar te hebben. Het zijn dappere en waardevolle gesprekken, waarbij mogelijkheden worden besproken, wellicht al keuzes in overweging worden genomen. Het schept vaak een stukje rust en voelt fijn als we elkaar al ontmoet hebben en in de ogen hebben kunnen kijken.

Ik vind dat ieder mens uniek is en een liefdevol afscheid verdient. Een heel leven komt voorbij op één dag. Met mijn persoonlijke aandacht en mijn fantastisch team staan we voor kwaliteit, onderscheiden we ons hierin en luisteren we goed naar uw wensen en dragen bij aan datgene wat een liefdevol afscheid vraagt. Dat ik daar als mens, als Uitvaartverzorger een bijdrage in mag geven, daar ben ik enorm dankbaar voor.

Lieve en warme groet, Carla Saris

Meer informatie of gewoon vrijblijvend een afspraak maken?